Atlanti óceán másik oldalán is sós a víz

Hello

Itt láthatjtátok volna az első képes blogbejegyzésünket, amit most írok meg másodjára mivel ez a szar valahogy kilépett belőle és persze az egész hablaty ment a levesbe:) De miközben írtam ráébredtem, hogy a "KÉP" menűpont csak annyit jelent, hogy egy képet tudsz beszúrni és nem egy diasort, uh ez hamvába hullott. Inkább összeszedem a képeket egy albumba és belinkelem alul. Előzetesnek itt van egy gif:

20150815_150046-animation.gif

Tehát a hétvégén elementünk csobbanni az Atlani óceán másik oldalába is. Az egyik oldlát még akkor volt szerencsénk megtapasztalni a Kacsa és Zoli jóvoltából amikor náluk nyaraltunk és egyébb iránt megkértem a kezét. Szerencsére most nem estünk akkora extrémitásokba - itt most nem a leánykérésre gondoltam, bár senkinek nem kértem meg a kezét éppenséggel - hanem arra, hogy a víz se volt olyan jeges és nem is égtem rákvörösre mit azt anno sikerült :)

Az óceán elég messze van - egy másik államban - kb 2 óra autóval de nagyon érdekes kis utunk volt. 

A kék úton mentünk

Odafelé nem autópályán mentünk, uh láttuk a vidéket arrafelé is. Hát voltak nagyon lepukkant helyek... de átkeltünk néhány tök menő hídon is. A Delaware folyó - aminek a partján fekszik Philadelphia is - itt már eléggé kideltásodik uh volt egy böszme nagy híd ami alatt jöttek-mentek a teherhajók uh jó magas volt. A part közelében pedig tök érdekes kis öblös vidék terült el. Mintha kicsit mocsaras lett volna, egy csomó híd és benyúló kis öblök.

Mellékszáll - a böszme nagy hídon elmentünk egy bogárhátú mellett ami valami amerikai focis szurkolói gurulókocsmává volt felpimpelve. Elöl sörcsappal hátul grillsütővel. Nagyon király volt csak a képek lettek elég gyengék:)

50b743e528f9553c499e6fed82b5c0a2.png

Tehát a part nem volt messze Atlantic City-től (ami egyébként a kaszinóiról is híres) és a nagy ráadás az volt benne, hogy ez egy kutya part így a Hörit el lehetett engedni a pórázról. Sajnos a pórázról eleresztés nem túl népszerű errefelé. Szóval ez a part nagyon király volt - tele volt mindenféle népséggel és mindenki hozta a kutyáját uh volt nagy rohangálás. Egyébként én ugyan ilyennek képzelem a normál partokat is mert itt is ment az
iszogatás meg mindenkinél volt napernyő, hűtőtáska stb csak a gyúrós Janik,a Pumped Gabó meg a Mitch Buchannon hiányoztak a Baywatchból és az embereket nem zavarta ha néha egy kutya odavitte a nyálas lasztiját hogy ugyan ez nem dobja el magát haver.

longport_dogbeach.JPG

Hazafelé úton Philly-t érintve jöttünk mert az jóval rövidebb volt a forgalmat is beleszámolva ez pedig lehetőséget adott, hogy a város egy másik szemszögből láthassuk mivel ebből az irányból még sosem mentünk be. Már oda felé úton is voltak érdekességek. Például azt ugye hallottam már hogy mindenki mondja, hogy Amerika nagy és sok hely van benne na hát itt annyira sok hely volt, hogy az autópálya 2x 3 sávja közt volt egy kb 30m-es erdősáv... Ilyet sem láttam még. No aztán megérkeztünk Philly-hez újra átkeltünk egy kevésbé hatalmas de még mindig impozáns hídon a folyó felett és akkor megláttuk Philly régi és új oldalát a folyóparti régi gyárakat rozsdás hidakkal és a csillogó felhőkarcolókat - gondolom rendesen fogyott Cola light mire ilyen tiszták lettek:) - egymás mellett. Amik persze jó messze vannak csak mi épp jó irányból néztük!

 philly_regi_es_uj.JPG

Link az albumhoz:

First atlantic ocean album

PS.:Ráadásként beleraktam még egy képet a mai reggelinkről aminek az a különlegessége, hogy ma voltunk először igazi helyi reggeliző helyen. Remélem a következő bejegyzés már tényleg az albérletünk kalandos kiválasztásáról és elfoglalásáról szólhat majd.

Addig is szép hetet mindenkinek.