Első karácsony Philly-ben

Kedves Rajongók!

Már rég nem született új bejegyzés pedig eltöltöttük első karacsonyunkat és újévünket is az Új Világban. Mivel mindig lusta vagyok nekiállni a bejegyzésnek az időigényessége miatt ezért most úgy döntöttem nem törödünk az elgépeléssel és a csoda helyesírásommal csak irok ezerrel. Ahogy a Körte Ízű Tejesital  (kisebb csúsztatásokkal) mondaná (első megfejtőnek ingyen vacsi Phillyben :), „Néző, türelmes füllel jöjj, segédkezz, És ami csonka itten, az egész lesz”.

Szóval első felvonás előkészületek a karácsonyra. Advent 4. Vasárnapja vasárnap délután 4.30. Ajaj még mindig nem adtuk fel a dobozt és csak telik az idő… uh septiben autóba ugrottunk és elrobogtunk az egyetlen nytiva lévő postára a belvárosba. Kicsit messzebb sikerült parkolni de odaértünk a zárás előtt egy órával. Persze kígyózó sorok mindenki most akarja feladni a csomagjat karácsonyra,h még odaérjen. Bealluk a sorba persze mindez azért kisebb csetepaté övezte köztem és kedves feleségem között aki halogatta a doboz elintézését, uh azért paprikás volt a hangulat. Odaérünk persze semmi papirunk nincs kitotve, uh elkezdjuk keresni,h akkor merre hány méter. Én persze azon az állásponton vagyok,h akkor kérdezzük meg, amiről ő hallani sem akar mert akkor interakcióba kell lépni az idegenekkel és amugy se tud senki semmi többet mint mi szerinte :) No én azért akcióba léptem és szépen kiderültek a dolgok, közben lejmoltunk cellukszot mert a nem átlatszó ragasztót amit vittünk nem elfogadható a néphiedelem szerint amit helyben megtudtunk. Szóval végül egész jól feladtuk a dobozt. Szóval stressz mentesen kocogtam vissza a kocsihoz mert persze a parkolás már lejárt közben. No de sebaj nem büntettek  uh beugrom a kocsiba,h a Csuszit felvegyem a postánál. Egy rendőr ment előttem de már nem tartok annyira tölük mert tényleg elég baratságosak velünk. Felrakja villogót és lehúzódik, na ez már nem olyan jó előjel körbenézek erre látom,h nincs dfelkapcsolva a lámpa. Felkapcsolom de addigra már késő volt mögém jött és félrehajtott. No elkezdtem gondolkozni ilyenkor mivan, még otthon olvastam,h ha megállitanak akkor nincs ugrálás nincs kapcsolgatás meg nyulkapiszka mert jön a sokkoló meg a 50 000 Volt és a kárpitnak annyi a brunyától…:) Uh szép nyugodtan ültem a kezem a kormányon minden úgy ahogy hagytam a zene is. Először egy dög nagy reflekorral belevilágitanak a visszapillantóba uh teljesen elvakulsz, kb nem latod mikor jönnek  a kocsihoz. Kb 2-3 perc mulva szépen taktikusan két oldalrol egyszerre két koma támadott be még több kézi lámpával,h megnézzék biztos nem akarom e oket lelőni. Persze utána az én oldalamon lévő akkor mutatta,h húzzam le az ablakot és hogy jóestét tudom-e  miért állított meg stb. Persze én még kissé lihegtem és egyre jobban izgultam, uh először jött a szokásos bevándorlos kérdéssor mit csinálok itt, hol dolgozom, mit stb. Aztán forgalmi jogsi, na itt jött az igazi meglepetés. Nézegeti a jogsimat(magyar) és kérdezi:

  • Ez micsoda?
  • Mondtam neki szépen,h ez az Unio által kibocsájtott engedély.
  • Van nemztközi jogsim?
  • Nincs
  • Akkor én biza nem vezethetek ebben az államban.
  • De hát nekem az okmányirodában(ami csak jogsikkal foglalkozik) aztmondták, ez rendben van.
  • Rosszul mondták, én itt csak az állam által kibocsájtott engedéllyel vezethetek.
  • Kié az autó?
  • A feleségemé?
  • Ő holvan?
  • Ott vár a postánál (kb 100 méterre)
  • Hívjam fel
  • Nincs nála telefon…

Na de ekkor már szerencsére a Csuszi megunta a várakozást meg látta a rendőr villogot és sétált felénk. Uh mutatom a komának- aki egyébként csak fekete ruhában volt de mg az óraszíja is(ez előírás a fogorvosom aszisztensnőjétől tudom :) és meglehetősen kihalgatósra vette a stílust - ,h ott sétál. No erre akkor maradjak veszteg. Odamentek hozzá persze nála semmi papír nem volt. A rendőrök hüledeztett,h lehet a postán papírok nélkül intézkedni….? Hát igen lehet azok csak a pénzt nézik nem a sminkedet :) Szerencsére a Csuszi tudta felből a TAJ számát, uh a két SAS (ahogy mi a rendőröket hívjuk) visszavonult a kocsijukba és egy 5-10 percig szöszmötöltek, gondolom utánanéztek a számítógépükben és mindent rendben találtak. Én persze eközben már nagyon elkámpicsorodtam,h most mi lesz. De végül visszajöttek dádá és a Csuszi vezessen haza, büntetés nuku. Itthon utánanéztem, persze e kormány hivatalos okmányiroda oldalán az van,h lehet otthoni jogsival vezetni, uh azota van egy kinyomtatott példány a kocsiba ebből a szabályból és mindig felkapcsolom a lámpát :)

No tehát a csomag feladva jöhet a karácsony:) Az egyik kollégámtól kaptunk egy doboz karácsonyi kacatot ami nekik a garázsban is már csak a helyet foglalta, uh mi ebből gazdálkodtunk. De tök szépre sikerült a lakás.

Plusz a ház előtti fára is feltekertünk egy izzósort mert láttam,h ez divat és tök jól néz ki tőle az utca. Közben már én is elmentem megszerezni a Csuszi meglepi ajándékát egy csini kabátot és ő is nagyon rejtegetett valamit. Otthonról is kaptunk csomagokat, többet is mint amire számítottunk uh abszolút lef voltunk már készülve a karácsonyra. Volt bevásárlás kajatéren is végülis egy kis Amerikai-Magyar fúziós vacsorát terveztük a Csuszi kedvencét a tejszínes húst és az itteni karácsonyi ételt a sült sonkát akartuk összehozni, uh végül a tejszíneshúst sonkával készítettük el ami nagyon finom lett.

Vagyis én készítetem mert ő még dolgozott 24-én (itt a 25 az iagzi ünnep). Tehát hazaért odakészítettük az ajándékokat a karácsonyfának álcázott állólámpa alá és kezdődött a buli.

Először a mi meglepieinket néztük meg. A kabát tetszett a Csuszinak, mert ilyen csinit választottam és ő persze sportosra számított tőlem, de végül hidegnek bizonyult uh nem jött be.

Mellékszál

 Visszavittük kb 1 héttela vásárlás után és szó nélkül visszautalták a pénz, semmi miért? meg használtad-e? meg nincs semmi baja?. Az egyetlen kérdés az volt,h visszautalja kézpénzt adjon vagy ajándékutalványt…:)

Az én ajándékom egy hatalmas doboz volt uh nem is tudtam mit sejtsek. Persze a nagydobozba kis doboz volt:) és benne egy kosárlabra. Egy csodaszép Spalding kül/beltéri labda. A Spaldingról annyit érdemes tudni,h amikor még tizen évesen kosaraztam mindenki álma egy Spalding labda vagy gatya volt de eszméletlen drága volt és alig lehett kapni. És most meg kaptam egyet, uh oda voltam meg vissza.  Utána a Csuszi családjának a küldeménye jött csini ruhák amiket fel is avattunk még aznap meg másnap a szomszédoláskor + a Csuszi szilveszterkor is. Közben a Márti és a Sulcz is megérkeztek és skype-on keresztül együtt nyitottuk ki az ő csomagjukat, amit a Mártiék és a Juliék csináltak nekünk közösen. Nagyon menő cuccokat kaptunk volt egy kis hazai, persze nem a Petofi rádió válogatás cd-je, hanem pirosarany, erős pista,húsleves kocka, sportszelet, tibi meg boci csoki és szalon cukor. Uh mindennel elvagyunk most látva, a Csuszi azóta megint eheti az erőspistát az ujjával én meg használhattam alaplének a szilveszteri lencséhez a kockákat. Volt még benne persze tök cuki levél, meg a Csuszinak egy naptár amiben lehet színezni – most is épp azzal játszik – nekem meg egy aláöltöző felső a hidegebb időkre. No másnap gondoltam fel is szenteljük a felsőt meg a labdát uh elmentünk a közeli parkba dobálni. Ja azt még idáig nem említettem hogy karácsonykor 20 °C volt és kb 100%os páratartalom. Azt hiszem ez volt életem második legmelegebb karácsonya (Floridát leszámítva 18 éves koromba, de ott számolni lehetett ezzel), uh érdekes volt ezt is megtapasztalni. Emberek rövidgatyába futkostak meg bicikliztek, és is csak a megszokás miatt öltöztem fel. No tehát most gondoltam akkor nem öltözöm túl magam, uh csak az újonnan kapott hosszú ujjú aláöltözőm és egy melegítő volt rajtam. Kicsit pattogtattam, de 5 perc alatt kiderült,h ez bizony jófajta aláöltöző mert dőlt rólam a víz, uh lakaptam azt is.(december 25-é ről van szó…) Aztán jött egy szeri srác – mondjuk ezt nem kell igazán kiemelni mert én voltam ez egyetlen fehér- és kérdeztem tőle,h nem játszunk-e egy kicsit? Játszottunk de nem valami nagy tempóban persze jó béna voltam,de ő is uh annyira nem volt gáz, de kiderült hogy az állóképességemet otthon felejtettem Magyarországon. 5-10 perc után kipurcantam, a fjem majdnem felrobbant olyan volt a pulzusom plusz majdnem kirókáztam a semmit ami a gyomromban volt…:)

No de a lényeg,h tök jó kis hosszú hétvégénk volt. Meglehetősen nyugodt és nagyon jól debütáltak az ajándékok is. Így telt a mi első külhoni karacsonyunk.